Edustuksen kausi jatkuu Jyväskylässä

04.11.2017

Viime viikonloppuna edustuksella vapaa viikonloppu, joita nähdään poikkeuksellisen paljon tänä kautena. Tänään kauden ensimmäinen bussimatka ja pelireissu Jyväskylään tai tarkemmin sen kaupunginosaan nro. 41. Palokkaan. Joukkueen pukukoppimusiikkina on tänään vahvasti eilen Tampereen Tähtiareenalla esiintynyt Haloo Helsinki!.

Blasters aloitti kautensa kahdella tappiolla. Kuitenkin viime kierroksella kävi hakemassa Nokialta sarjakärjeltä avausvoittonsa. Joukkueessa jatkaa aina yhtä vaarallinen Ari Virtanen, joka vuodesta toiseen keikkuu pörssin yläpäässä. Kentän seuratuin liikkuja tulee olemaan pitkäaikainen Ilves-pelaaja Johannes Koskela, joka käynyt mm. Sveitsissä kokeilemassa juoksukuntoaan reikäpallon perässä. Syksyllä hän aloitti opinnot Jyväskylässä, joten ”Kossu” nähdään tänään kotijoukkueen pelipaita päällä. Suurten siirtosummien ja siirtopapereiden liikuttelu Tampere-Jyväskylä -välillä otti osansa ja Johannes joutuikin ensimmäisen kierroksen ajan pitämään laukaisukarttaa katsomosta käsin. Huhujen mukaan Johannes on istutettu Arin rinnalle, joten tämä kenttä on Ilveksen valmentajan fläpillä isolla huutomerkillä. Toimitus kokeili soittaa Jyväskylään ja saikin kiinni entisen ilvesläisen, jolta muutama sananen irtosi illan kohtaamisesta.

 Johannes :

”Uuden joukkueen valinnassa ehdottamasta tärkein kriteeri oli paikka ykköskentässä sekä yli- ja alivoima vastuut, joten Blasters oli hyvä valinta päästä toteuttamaan itseään. Alun takkuilun jälkeen tuli tärkeät avauspisteet Nokialta, jossa vastustaja tuli hieman löysällä asenteella peliin ja missä me teimme tarvittavat maalit vastaiskuista ja ylivoimilla. Tämän illan peli tulee olemaan sitten hyvin erilainen ainakin fiiliksen puolesta, koska vastassa entinen joukkueeni ja hyviä ystäviäni. Meiltä kannattaa ottaa seurantaan taitava Matti Kokkonen, joka pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa. Ilveksestä nimeän Otso Nurmisen perustellen, koska takana kaikkien aikojen kesä, joten jalat kuin singerin tikkausneula.

Vielä nopea paluu kahden viikon takaisille kierroksille nro. 3 ja 4. Lauantaina oli vierasottelu Kyröskoskella KyPoa vastaan. Vastassa kohtuullisen tuntematon joukkue, poislukien ostopelaaja Lasse ”Pöllö” Salminen. Pöllö pidettiinkin päivän aikana kiikareilla. Ottelu tarjosi Ilvekselle hyvän maalintekoharjoituksen, jossa Ilvekselle 12 osumaa. Kuusi (6) päästettyä maalia muistutti taas joukkuetta, että parannettavaa on, jos haluaa taistella pisteistä ”urheilullisia” joukkueita vastaan. Ottelun jälkeen valmennus antoi lyhyen yhteenvedon medialle : ”Kaksitoista tehtyä lämmittää, mutta jos tästä ottelusta jää puolustus -moodi päälle niin huomenna rumat lukemat taululla”.

Nyman 4+0

Aho 0+4

Niittymäki 0+4

Suoniemi 3+0

Jyrkkä 2+1

Sunnuntaina Ilves lähti hakemaan viikonlopun toista voittoaan Riihimäen Panthersia vastaan. Oletettiin, että tässä ottelussa nähdään kauden tasonmittaus, eli jo edellä mainittu ”urheilullinen joukkue” astuu eteen Kaukajärvellä. Tiedettiin, että vastustaja tulee isolla jalalla prässäämään kotijoukkueen puolustusta, mutta siitä huolimatta oli vaikeuksia ohittaa Panthersin prässi läpi ottelun. Ensimmäinen erä vierasjoukkueelle 2-4 ja kolmanteen lähdettiin vieraiden johdossa 4-8. Toisen erätauon aikana kopissa vakuuteltiin, että kaikki ok ja 4 maalin kaula on hyvin mahdollista kiriä kiinni ja mennä ohitse. Pienet ketjumuutokset vielä ennen kuin 3. erä pääsi alkamaan. Alle 2 minuuttia pelattu 3. erää niin vastustaja tekee yhdeksännen maalinsa ja tämän jälkeen kotijoukkueen ryhti viimeistään lässähti. Sellainenkin ihme nähtiin, että Ilves ei tehnyt maaliakaan viimeisessä erässä. Panthers oli tyly vieras vieden ottelun lopulta 4-14 ja nousi sarjakärkeen.

 Valmennuksen kommentit :

”Vastustaja oli lukenut kotiläksynsä ja tiedosti heikkoutemme. Korkea karvaus sekä etenkin se suunnanmuutospeli oli täyttä myrkkyä tänäänkin ja siksi rumat lukemat vaikka lopussa selkä suorassa pelattiinkin. Maalivahdit ovat kovilla tällä hetkellä, koska palloa kerätään selän takaa sarjan eniten 9,3 kertaa ottelua kohden. Puolustuspelaamiseen saatava ryhtiliike tavalla tai toisella. Uusi yritys Palokassa ja mahdollisuus nousta takaisin playoff-viivan yläpuolelle.   

 Naskali 2+0

Jyrkkä 1+0

Kettunen 1+0

05.12.2018Kevään kerhoilmoittautuminen aukaistu!
02.11.2018TFT 2019 ILMOITTAUTUMINEN AVATTU
21.09.2018Oxdog Ilves salibandyn uusi yhteistyökumppani
09.08.2018Avoin salibandyn maalivahtileiri 25.-26.8.2018
20.06.2018Syksyn kerhoilmoittautuminen avattu
07.06.2018Ilves Salibandy loistaa Tähtiseurana
15.12.2017Ilves ry ja Ilves-Pallo ry vuosikokous pidettiin 13.12.2017
04.11.2017Edustuksen kausi jatkuu Jyväskylässä
05.09.2017UUSIA KERHOJA ALOITTAA!
13.04.2017Ilves B Try Out

Siirry arkistoon »