Ilveksen D2- ja E1-pojat selvin lukemin Eliittisarjaan

29.11.2017 17:00

Ilveksen yhdessä harjoittelevien, vuosina 2005 ja 2006 syntyneiden junioreiden kilpajoukkueet selvittivät tiensä aluekarsinnoista ylialueelliseen eliittisarjaan melkein puhtaalla pelillä vaihtelevasti sujuneen harjoituskauden jälkeen.

D2-joukkue hävisi karsintasarjassa ainoastaan yhden pelin jo viime vuonna eliitissä pelanneelle Kooveen ykkösjoukkueelle. Karsintalohkon toinen sija olisi edelliskaudella tarkoittanut suoraa paikkaa ylimmälle sarjatasolle. Tälle kaudelle muuttuneesta sarjajärjestelmästä johtuen lohkojen toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pelasivat kuitenkin vielä jatkokarsinnan ristiin toisen lohkon kanssa. Jatkokarsinnassa vastaan asettui siten toisen lohkon kolmannen sijan saavuttanut SC Läsimäki. Oriveteläiset tulivat Tampereelle sairastumisista johtuen varsin pienellä kokoonpanolla, ja sarjapaikan ratkaisseen pelin lopputuloksena olikin kahden erän jälkeen Ilveksen selkeä 12-0 voitto. E1-joukkue puolestaan selvitti omat alkukarsintansa ainoana alueen joukkueena puhtaalla pelillä ja eteni lohkovoittajana suoraan eliittisarjaan.

Karsintojen erinomaisia tuloksia voi pitää hienoisena yllätyksenä vaihtelevasti sujuneen harjoituskauden jälkeen. Harjoituskaudella joukkueiden peli saattoikin ailahdella huomattavasti turnauksen aikana, pelistä toiseen ja jopa yksittäisen pelin sisällä. Turnauksiin osui yksi tai useampia heikompia pelejä, joilla usein oli merkitystä myös lopullisen sijoituksen kannalta. Joissain yksittäisissä peleissä pystyttiin haastamaan menestyksekkäästi naapuriseurojen ja samalla alueen ykkösjoukkueet, kun taas toisissa oltiin selvästi jäljessä esimerkiksi joukkueena pelaamisessa ja taktisessa osaamisessa. Toisaalta joukkueen oma peli saattoi vaikkapa selkeässä johtoasemassa hajota yksittäisen pelin aikana ja muuttua sarjaksi yksilösuorituksia. Osan näistä ailahteluista voi laittaa tälle kaudelle koventuneen harjoituskauden harjoittelun aiheuttaman väsymyksen piikkiin, mutta ne kertovat myös tarpeesta kehittää sekä joukkueen että yksittäisten pelaajien taktista osaamista - sitä, mikä on oikea tai paras ratkaisu missäkin tilanteessa - ja keskittymiskykyä.    

Ailahtelusta huolimatta harjoituskaudelle mahtui myös paljon hyviä pelejä ja erinomaisia saavutuksia, joista parhaina voi mainita E1-juniorien turnausvoiton Nurmon Junior Cupista, jonka ratkaisupeleissä vastaan asettui ikäluokan kärkijoukkueita Pohjanmaalta, sekä D2-juniorien kolmannen sijan Espoon Puffet Cupista. Niiden sekä hienosti sujuneiden karsintojen myötä joukkueiden pelaamista on hyvä lähteä kehittämään edelleen nyt, kun kilpajoukkueiden alkukauden tavoite on saavutettu ja joulukuun alkupuolella alkavat sarjat takaavat molemmille ryhmille tukun kovia pelejä. D2- ja E1-ikäluokkien kolmas peliryhmä D2 Black puolestaan jatkaa pelejään vuonna 2005 syntyneiden haastajasarjassa tavoitteenaan paikka haastajasarjan loppuhuipentumassa.

Tervetuloa kaikille kannustamaan Ilves voittoon jokaisessa ikäluokkien sarjapelissä!

Joukkueeseen mahtuu myös vielä muutama molemman ikäluokan pelaaja tälle kaudelle, joten jos olet kiinnostunut ja koet olevasi joukkueeseen sopiva pelaaja, ole rohkeasti yhteydessä joukkueen vastuuhenkilöihin. Yhteystiedot löydät joukkueiden kotisivuilta.       

11.04.2019TFT 2019 otteluohjelma julkaistu
08.03.2019Ilves A valtakunnalliseen loppusarjaan
07.03.2019LEIRI ILMOITTAUTUMISET AUKAISTU
22.02.2019Floorball & Sports Camps 10.-13.6.2019
01.02.20193. AVOIN MAALIVAHTILEIRI 5.-6.6.2019
05.12.2018Kevään kerhoilmoittautuminen aukaistu!
12.11.2018Ilveksen D-pojat kolmeen eri Eliittisarjaan
02.11.2018TFT 2019 ILMOITTAUTUMINEN AVATTU
01.10.2018Ilves MII -joukkue aloitti sarjakauden
21.09.2018Oxdog Ilves salibandyn uusi yhteistyökumppani

Siirry arkistoon »