Ilveksen D2-pojat Eliittisarjan hopealle

29.04.2018

Ilveksen vuonna 2005 syntyneiden kilpajoukkue pelasi itselleen hopeiset mitalit ylialueellisen Eliittisarjan loppuhuipentumassa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

Vasta runkosarjan viimeisessä turnauksessa Eliittisarjan kuudennen sijan ja samalla loppuhuipentumapaikan varmistaneen joukkueen viikonlopun pelit olivat odotuksiin nähden huikea esitys. Ensin matkalla finaaliin kaatui selkein lukemin Sisä-Suomen kilpasarjan voittaja WFT, joka oli voitettu syksyn karsinnoissa yhdellä maalilla - pelissä, joka käytännössä ratkaisi Ilvekselle Eliittisarjapaikan. Nyt joukkue osoitti, että sarjapaikka myös kuului sille. Puolivälierissä Ilves kellisti Eliitin runkosarjan kolmosen Porin Karhut ja välierissä kakkosen Kooveen. Loppuottelussa vastaan asettui sitten runkosarjan voittaja Classic, joka oli hävinnyt sarjassa ainoastaan yhden ottelun ja kuuluu muutenkin ikäluokan terävimpään kärkeen koko valtakunnassa.

Loppuotteluun Ilves ei enää saanut viritettyä samanlaista latausta ja voitonnälkää kuin viikonlopun aiempiin peleihin. Ehkä väsymys alkoi vähän painaa - ja tavoitteetkin oli mahdollisesti jo koko lailla saavutettu. Niinpä vain välieräpelin viikonloppuna pelannut Classic vei ottelua alusta asti tuoreemmilla jaloillaan ja ratkaisi sen käytännössä jo ensimmäisessä erässä tekemillään maaleilla. Voitto ja mestaruus Classicille lopulta lukemin 7-2.

Viikonlopun loppuhuipentumaa voi pitää menestyksenä paitsi Ilveksen, myös tamperelaisten näkökulmasta. Ilveksen yhdessä harjoittelevien sekä osin myös yhdessä pelaavien D2- ja E1-ikäluokkien kilpajoukkueiden kauden päätavoite oli paikka Eliittisarjassa. Molemmat joukkueet saavuttivat tavoitteensa syksyn karsinnoissa. Molemmat joukkueet myös pelasivat itselleen paikan sarjojensa loppuhuipentumissa. E1/06-kilpajoukkue sijoittui omassa runkosarjassaan kolmanneksi. Huhtikuun puolessa välissä pelatussa sarjan loppuhuipentumassa tie mitalipeleihin kuitenkin katkesi harmillisesti puolivälierävaiheessa voittolaukauskilpailussa Classicia vastaan. Molemmat joukkueet ylittivät siten kaudelle alun perin asetetut tavoitteet hienosti.

Tamperelaisittain puolestaan D2/05-ikäluokan valtikka Sisä-Suomessa ja Länsirannikolla siirtyi huhtikuun lopun peleissä täysin tamperelaisten seurojen hallintaan, kun kaikki Eliittisarjan mitalit jaettiin tamperelaisille. Huhtikuun viimeisen viikonlopun peleissä joukkueiden järjestys oli Classic, Ilves ja Koovee.

Onnittelut ja kiitokset kaikille Ilveksen D2- ja E1-joukkueiden pelaajille ja valmentajille – sekä tietysti myös muille loppuhuipentumien mitalisteille ja vastustajille!
05.12.2018Kevään kerhoilmoittautuminen aukaistu!
12.11.2018Ilveksen D-pojat kolmeen eri Eliittisarjaan
02.11.2018TFT 2019 ILMOITTAUTUMINEN AVATTU
01.10.2018Ilves MII -joukkue aloitti sarjakauden
21.09.2018Oxdog Ilves salibandyn uusi yhteistyökumppani
09.08.2018Avoin salibandyn maalivahtileiri 25.-26.8.2018
20.06.2018Syksyn kerhoilmoittautuminen avattu
07.06.2018Ilves Salibandy loistaa Tähtiseurana
29.04.2018Ilveksen D2-pojat Eliittisarjan hopealle
15.12.2017Ilves ry ja Ilves-Pallo ry vuosikokous pidettiin 13.12.2017

Siirry arkistoon »