Ilves vahvistui siirtorajan kynnyksellä - haastattelussa Jussi Pietilä

19.01.2017

Siirtoraja umpeutui maanantaina ja Ilveksen edustusjoukkue onnistui vahvistamaan joukkuettaan kolmella kokeneella pelimiehellä. Paavo Kalliala ja Oskari Koivisto liittyivät joukkueen vahvuuteen jo heti joulutauon jälkeen. Viimeisimpänä mukaan liittyi Nokian KrP:ssä Salibandyliigaa alkukauden pelannut Jussi Pietilä. Kaikki kolme ovat edustaneet Ilvestä jo aikaisemmin urallaan. Aikaisemmin tällä viikolla haastattelimme Paavoa ja Oskaria. Nyt on vuorossa Jussin mietteitä paluusta Ilvekseen.

Morjesta Jussi! Mikä fiilis on palata Ilvekseen takaisin?

Jussi: Täynnä intoa, täynnä fiilistä! Älyttömällä pelifiiliksellä takaisin Ilvekseen.

Miltä tuntui pelata alkukausi nokialaisten kanssa?

Jussi: Ei siinä mitään. Loistava seura, loistavat kaverit ja pelaajat. Hieno olla mukana, mutta faktat on todettava, että paljon enemmän on pelejä takana kuin edessä. Ilves on tässä vaiheessa loistava vaihtoehto!

Vähän jo tuossa vastasitkin osittain tähän kysymykseen, eli mitkä olivat tärkeimmät syyt siirron taustalla?

Jussi: Lyhyesti semmoinen, että pelaamisen takia tätä hommaa tehdään ja toivon, että itsellä on annettavaa Ilves Salibandylle paljon ja saataisiin joukkue säilytettyä kakkosdivarissa.

Missä kunnossa olet?

Jussi: Tarvii sanoa tällain jo kokeneena salibandynpelaajana, että jos pelaaja tällaisen kahdeksan ja puolen kuukauden kesäharjoittelun jälkeen on huonossa kunnossa niin silloin on tehty jotain todella väärin. Kyllä tässä ollaan hyvässä kunnossa!

Kuinka hyvin tunnet uuden joukkueesi ja miltä vaikuttaa?

Jussi: No paljon on tuttuja pelaajia itselle. Olin mukana viime kaudella A-junioreiden valmennuksessa ja sitten on aikaisemmilta vuosilta tuttuja pelaajia ja valmennuksesta ja muuta, mutta tuota… On toki, sanotaanko näin, että melkein puolet joukkueesta on myös puoli tuntemattomia pelaajia. Olen nähnyt tässä muutaman viikon jätkiä ja sanoisin, että potentiaalia on huomattavasti parempiin suorituksiin kuin mitä tällä hetkellä sarjasijoitus antaa ymmärtää.

Mitä sinä tuot joukkueelle?

Jussi: Toivon, että vuodet mitä itse on pelannut, niin on paljon annettavaa kokemuksen puolella ihan pelillisiin asioihin. Toivon, että pystyn antamaan paljon kentälle, että saadaan tuo kelkka käännettyä ja ruvetaan taistelemaan sarjapisteistä tosissaan!

Entä henkilökohtaiset tavoitteet?

Jussi: En aseta itselleni oikeastaan minkäänlaisia henkilökohtaisia tavoitteita. Enemmänkin ajattelin sitä, että voisin toimia jonkinlaisena esimerkkinä joukkueessa ja työmäärän kautta tuoda sellaista tekemisen meininkiä, että saadaan joukkue uuteen sykkeeseen sillä tavalla, että aletaan joka ilta tosissaan taistelemaan pisteistä.

Olet myös kova penkkiurheilija ja teksti-tv:n suurkuluttaja. Kysytään siis sinulta myös vedonlyöntivinkit. Kuka voittaa hiihdon maailmancupin, kuka voittaa Englannin Valioliigan, kuka voittaa Salibandyliigan, kuka voittaa jääkiekon Liigan ja kuka voittaa Stanley Cupin?

Jussi: Joo, kyllä näin on, että urheilun parissa menee muutenkin kuin hallilla, lenkkipoluilla ja kuntosalilla. Lähdetään tunteella suoraan tähän näin, että… Heikkisen Matti, äärimmäisen kova suomalaisurheilija, olen äärimmäisen kova fani. Toiseksi, olen äärimmäisen kova Liverpool-fani ja vedän tunteella myös tämän kohdan eli Liverpool voittaa totta kai. Olen myös henkeen ja vereen ritarisydän eli HPK voittaa jääkiekon. Salibandyn voittaa tuplamestaruudella Tampereen Classic. Ja Stanley Cupin hoitaa tällä kaudella Minnesota Wild.

Nyt tavallaan hiukan negatiivisempi kysymys. Jos maailmasta poistuisi kahdesta asiasta jompikumpi, niin kumpi? Teksti-TV vai Emmerdale? Perustelut?

Jussi: Emmerdalehan on uskomattomin draama-sarja mitä tv-historiaa pitää sisällään, mutta koska Emmerdale kumminkin loppujen lopuksi kertoo vain pienestä brittiläiskylästä ja sen tapahtumista, niin valitsen vertavuotavin kyynelin, että teksti-tv jää. Se kertoo minulle niin paljon enemmän.

Seuraavaksi saat vetää toimittajanhatun päähän ja keksiä muutaman kysymyksen itse, eli esite neljälle joukkuekaverillesi kiperä kysymys!

Jussi: Kimi Rantamäelle ”Mistä tuo räjähtävä satumainen nopeus on peräisin?”

Kimi: Vanhemmilla on molemmilla urheilutaustaa koripallon ja jääkiekon parista, joten sieltä varmaan osa vauhdista periytynyt. Kyllä loppupeleissä suurin vauhti on tullut tuolta yläkerrasta, mutta vastaavasti muuta sieltä ei sitten ole tullutkaan, että pelkillä jaloillahan tässä eteenpäin mennään.

Jussi: Otso Nurmiselle ”Onko Otson legendaarista juoksulämäriä harjoiteltu kymmeniä, satoja vai tuhansia tunteja?”

Otso: Hyvä kysymys kyllä. Vastaan, että tuhansia tunteja vuodesta toiseen.

Jussi: Johannes Koskelalle ”Kaikilla legendaarisilla ketjuilla on, varsinkin jääkiekon puolella, jokin lempinimi. On PuLa-Aho ja on Tupu-Hupu-Lupu. Minkä niminen ketju olisi sinun, Otso Nurmisen ja Akseli Kaarnisen ketju?”

Johannes: Ollaan kaksi pientä porsasta ja iso paha susi. Pitkä nimi, mutta kuvaa hyvin.

Jussi: Mikko Aholle ”Pidätkö isoista naisista?”

Mikko: Tarttumapinta-alan suuruus ja naisen haluttavuus kulkee käsi kädessä, joten ehdottomasti!

Kiitos Jussi haastattelusta! Kiitos myös kiperien kysymysten uhreille!

Jussi ja kiperiin kysymyksiin vastanneet velikullat on mahdollista nähdä seuraavaan kerran sunnuntaina 14:30 Spiral-hallilla elintärkeässä ottelussa Steelers II:ta vastaan. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Ilvestä!

09.10.2017Miesten MII aloitti sarjapelinsä
05.09.2017UUSIA KERHOJA ALOITTAA!
04.08.2017Ilves D1 Etsii uusia pelaajia!
19.06.2017Ilves Veikkauksen verkkokumppani
16.06.2017KERHOILMOITTAUTUMINEN AVATTU
08.06.2017Ilves etsii -00-02 -syntyneitä pelaajia B2-joukkueeseen
22.05.2017E1-pojille pronssia Tallinnasta
08.05.2017Ilveksen E-pojille kultaa ja pronssia Espoosta
13.04.2017Ilves B Try Out
03.04.2017Ilveksen E-poikien joukkueet ikäluokkiensa kilpasarjojen loppuhuipentumiin

Siirry arkistoon »