Kalevalan päivän kunniaksi haastattelussa Väinämöinen

28.02.2017

Kalevalan päivän kunniaksi saimme mahdollisuuden haastatella Tampere Floorball Tournamentin mytologia-joukkueiden sarjan viime vuoden voittajajoukkueen kapteenia.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen, voititte Kalevalan joukkueen kanssa Tampere Floorball Tournamentin viime vuoden mytologia-joukkueiden sarjan finaalissa tiukassa väännössä kreikkalaisen Iliaksen ja Odysseian joukkueen 6-4. Millainen oli tie mestaruuteen?

- Alkusarjassa hoidettiin hommat vielä suhteellisen kevyesti. Voitimme helposti saksalaisen Nibelungein Laulun, georgialaisen Pantterintaljaisen ja guatemalalaisen Popol Vuhin. Maalisuhde taisi olla lähes kolmekymmentä maalia plussan puolella. Voisi sanoa, että näiden maiden kansalliseeposten edustajat ovat vielä aika vasta-alkajia salibandyssa. Moni maajoukkuepelaaja saattaisi kommentoida, että tällaiset ottelut eivät palvele lajia, mutta mielestäni on hienoa, että laji leviää ja harrastajia löytyy. Välierässä kohtasimme virolaisen Kalevipoegin ja heitä vastaan jouduimme jo taistelemaan ihan tosissaan. Muistaakseni Kullervo upotti voittomaalin vasta viimeisellä minuutilla. Finaali oli jo suorastaan eeppinen taistelu yhtä maailman kovinta ja kuuluisinta eeposjengiä, Iliasta ja Odysseijaa vastaan. Olimme ottelua jo 4-1 häviöllä, kunnes lauloin kreikkalaisten maalivahdin, Zeuksen, suohon. Ilmarinen ja Lemminkäinen olivat sen jälkeen todella tehokkaina ja onnistuimme kääntämään ottelun. Loppu onkin kansallishistoriaa!

Miten sujui turnaus henkilökohtaisella tasolla?

- Ehkä hiukan hitaasti lämpesin tällä kertaa, mutta sellaista se tuppaa tällaisilla konkareilla välillä olemaan. Ratkaisupelit sytyttivät kyllä taas pelaamaan huipputasolla ja niin kuin edellisessä vastauksessa jo kerroinkin, olin kovassa vireessä myös finaalissa.

Kuka oli Kalevalan joukkueen kovin pelaaja?

- Tähän voisi mielestäni luetella vaikka koko joukkueen, mutta jos vain yhtä kysytään, vastaan minä, minä, minä.

Mitkä ovat tämän vuoden tavoitteet?

- No höh, onpa pöhkö kysymys. Mitäpä luulet? Mestaruus tietenkin!

Tämä on jo 22. kerta kun osallistutte TFT:hen. Miten päädyitte mukaan turnaukseen ja mikä innoittaa yhä osallistumaan?

- Tämä liittyy pitkälti Sampoon. Kuten teistä sivistyneimmät tietävätkin, Sampo oli tarunomainen rikkauksia tekevä mylly. Meillä kuitenkin oli Pohjolan jätkien kesken Sammosta niin paljon riitaa, että lopulta se särkyi ja hukkui mereen. Tämän takia etsimme pitkään uusia vaihtoehtoisia tapoja tehdä rikkauksia. Kuin tilauksesta 22 vuotta sitten ensimmäinen Tampere Floorball Tournament järjestettiin ja olemme siitä asti vuolleet jalometallimme sieltä.

Mitkä ovat sinun vahvuutesi pelaajana?

- Asenne, peräänantamattomuus ja suohon laulaminen. Moni joukkuekaveri myös on kehunut, että olen hyvä johtaja ja tietäjä iänikuinen.

Kuka on sinun esikuvasi salibandyssa?

- Voi, niitä on monia. Janne Tähkä oli aikoinaan kova ja yksi suosikeistani. Kohosen veljeksiä arvostan myös suuresti. Nuoremmasta sukupolvesta nostan ehkä jalustalle Storvretan Alexander Ruddin ja Ilveksen Mikko Santasen.

Kuka viime vuoden TFT-pelaaja teki sinuun suurimman vaikutuksen?

- En päässyt luonnollisestikaan kaikkia pelejä seuraamaan, mutta yksittäisenä mieleen jäi Aleksi Hannosen varmat otteet maalissa A-poikien finaalissa. Vaikea ketään oikein nimetä, koska kaikki olivat niin loistavia!

Millä mailalla pelaat?

- Exel Epic Mytology 2,7

Miten aiotte juhlistaa, jos voitatte turnauksen jälleen?

- Eiköhän Pohjolassa ole taas kunnon pidot tiedossa.

Kiitos ja hyvää Kalevalan päivää, herra Väinämöinen!

- Eipä mitään, kiitos itsellesi. Hyvää Kalevalan päivää vaan kaikille ja tulkaa ihmeessä Tampere Floorball Tournamentiin!

Ilmoita sinäkin joukkueesi mukaan 22.-23.4. pelattavaan Tampere Floorball Tournamentiin 15.3. mennessä! Tyttöjen ja poikien sarjojen ilmoittautuminen tapahtuu osoitteesta: www.ilvessalibandy.fi/joukkue3164 ja mytologia-joukkueiden sarjaan voi ilmoittautua minkä tahansa mytologisen linnoituksen vastaanottotiskiltä.

09.10.2017Miesten MII aloitti sarjapelinsä
05.09.2017UUSIA KERHOJA ALOITTAA!
04.08.2017Ilves D1 Etsii uusia pelaajia!
19.06.2017Ilves Veikkauksen verkkokumppani
16.06.2017KERHOILMOITTAUTUMINEN AVATTU
08.06.2017Ilves etsii -00-02 -syntyneitä pelaajia B2-joukkueeseen
22.05.2017E1-pojille pronssia Tallinnasta
08.05.2017Ilveksen E-pojille kultaa ja pronssia Espoosta
13.04.2017Ilves B Try Out
03.04.2017Ilveksen E-poikien joukkueet ikäluokkiensa kilpasarjojen loppuhuipentumiin

Siirry arkistoon »